Älska din mage – podden med Sofia och Jeanette

Har du en mage som inte är i form och funderar på varför det är så? Och vill ha en gladare mage redan idag? Dietisterna Sofia Antonsson och Jeanette Steijer delar ofiltrerat sina egna erfarenheter och självklart all sin kunskap med alla som är nyfikna på skitsnack – och ja, de berör precis det; tarmar, bajs, mage och matsmältning – rakt upp och ner! Och så klart allt om IBS och FODMAP.

Älska din mage är podden för dig som vill veta allt om magen och IBS. Håll dig uppdaterad och lyssna på galna upptåg och personliga erfarenheter från våra IBS-experter. Glöm inte att prenumerera och lämna gärna en recension.

Finns att ladda ner på Itunes och andra ställen där poddar finns.

# 1 Vad är IBS och varför får man det?

# 2 Hur sätts diagnosen IBS och gå på signal!

# 3 Medvetet ätande – Hur, när, var och varför vi äter

# 4 FODMAP – allt om den effektivaste kostbehandlingen vid IBS

# 5 FODMAP – mer om kaffe, honung och fermenterade grönsaker

# 6 Frågor och svarspecial med bl a mensmage och KBT

# 7 Tarmbakterier, immunförsvar och tarmsköljning

# 8 Fight or flight, rest and digest – stress kopplat till magen

# 9 Det här med att titta i toaletten och vad är en bajsskala?

# 10 Gott julbord med glad mage och lite mer om tarmbakterier

# 11 Kopplingen rygg och tarm och hur man kommer vidare när man fastnat

# 12 Endometrios och kopplingen till IBS och FODMAP

# 13 Överdelsbesvär och saltsyra

# 14 PI-IBS, vägkrogsmat och urinträngningar

# 15 SIBO och stjärtfluss

# 16 Snarr, lakrits, tesorter och fikabröd

# 17 Näring, tillskott och OS-mat

# 18 När vikten går upp eller ner av FODMAP och lite om jodbrist

# 19 Gluten, läckande tarm och urvetesorter

# 20 Äntligen mer vego åt alla, även för dig med IBS!

# 21 Löparmage, träning och kaffe

# 22 Vi måste äta MYCKET bättre, proteinpulver vid IBS och histaminintolerans

# 23 Färdigmat, tillsatser och påsktips

# 24 Sömntips, mera vego och raggmunkar

# 25 Dags att byta tankespår, gener vid IBS och zucchini

# 26 Mer D-vitamin, sociala medier och recept med quinoa

# 27 Andning, besprutning och fokus på dinkel

# 28 Tarmflora, betaglukaner och magtarmdagen

# 29 Laktos, avföringsfärg å glass i stora lass

# 30 Det senaste om pro- och prebiotika, alkohol och magen och melon i mat

# 31 Fickor i tarmarna och varför vi blir hangry

# 32 Hypnos vid IBS, män och stress och färskpotatis

# 33 FAQ: Vad är en normal mage? Gluten och FODMAP och magnesium

# 34 Antiinflammatorisk kost och grönskålschips

# 35 Magdagboken är här, klimatångest och surströmming

# 36 Fruktos och humöret, yoga och nolltolerans

# 37 Fiberjägare och hur motion kan påverka både IBS och hjärnan

# 38 Elitbajsare och probiotikanytt

# 39 Strategidags, pumpa och nyttan av rödeta

# 40 Intervju med gastroenterolog Rein Seensalu

# 41 Sitta är det nya röka, järnbrist hos unga och julbordstips

# 42 Som en lovikavante, D-vitaminsorter och lingon

# 43 Mest fibrer vinner, nya köttbud och fullkorn FODMAP-style

# 44 Sjukdomstider, soja och power postures

# 45 Fisar på flyg, odlad lax och avokado

# 46 Alkohol, glutamin och ananassalsa

# 47 Fettskola, påsktips och programmet Magbalans

# 48 Allergier, kinesisk gräslök och mjölguide á la FODMAP

# 49 Fortsättning lax, filosofi om ätande och spenat till peppade barn

# 50 Nytt om antiinflammatorisk kost och lite om IBS och hjärnan

# 51 Rawfood eller tillagat och större hjärna av nyttig mat

# 52 Mikroplaster, boktips och FODMAP-grill

# 53 Halloumiskam och bajsa på fjället

# 54 Tänk positivt och ät dig frisk

# 55 Framtidens mat, vidbränt och ätstörningar

# 56 Hormoner, antiinflammatoriskt och matsvinn

 

Älska din mage!

Belly Balance-teamet