Appen Belly Balance – nu med FODMAP-scanner

Nu lanserar vi vår nya app Belly Balance i både Google Play och Appstore. Så du som vill bli eller fortsätta vara FODMAP-proffs, ladda ner eller uppdatera appen nu!

Appen Belly Balance har fått nytt utseende och delvis nytt innehåll. Listorna är uppdaterade och sökfunktionen förbättrad. Dessutom ser du nu vilka kategorier av FODMAPs som olika livsmedel innehåller. Något som förenklar, framförallt när du ska börja återinföra.

Det som är helt nytt i appen är en streckkodsläsare. Genom att scanna streckkoden får du direkt reda på varans FODMAP-status. Appen visar grönt, orange eller rött. Dessutom markeras varje enskild ingrediens så att du får reda på vilka ingredienser som är problematiska. På så sätt får du direkthjälp i mataffären och du lär dig FODMAP ännu snabbare. Dessutom ökar sannolikheten att du köper rätt varor som gör magen glad.

Än så länge är FODMAP-scannern endas tillgänglig för medlemmar och testas nu för fullt.

– Vi vet att just streckkodsläsaren är en efterfrågad funktion hos våra användare. Därför har vi lagt mycket tid och pengar på att utveckla funktionen som långt ifrån varit lätt att få till, säger Sofia Antonsson på Belly Balance. FODMAP är ju inte svart eller vitt så de som använder appen behöver till en viss del själva kunna avgöra vilka livsmedel som är ok att äta, säger Sofia. Eftersom t ex laktos ofta går bra i mindre mängd har vi försökt lösa det genom att markera det som rött på varor där det finns mycket laktos, medan det i andra varor inte är några större mängder och då skriver vi det.

Just nu händer det enormt mycket på FODMAP-området. Därför kommer appen att uppdateras ännu mer frekvent än tidigare. Nya analyser görs hela tiden och från flera ställen än tidigare. Eftersom analyserna görs på utländska livsmedel väger vi på Belly Balance in hur väl livsmedlet stämmer in på motsvarande livsmedel i Sverige. Dessutom lägger vi till vår erfarenhet efter att ha hjälpt närmare 10 000 personer med IBS de senaste åren, så vi har god kunskap om vad som brukar fungera och inte.

Ladda ner eller uppdatera appen du också. Den är fortfarande gratis, det enda som krävs är att du registrerar ett konto hos Belly Balance och det gör du direkt i appen.

Jenny,
Redaktör Belly Balance