IBS-studie
Delta i IBS-studie!

IBS (colon irritabile) har en stark koppling både till specifika livsmedel och tarmflora. I en forskningsstudie vill vi undersöka om vi med nya molekylära verktyg kan identifiera olika grupper av personer med IBS utifrån hur individer reagerar på mat rik på gluten och specifika kolhydrater. Utifrån detta hoppas vi kunna ge mer individanpassade kostråd till IBS-patienter. Vi söker kvinnor och män i åldern 18-70 år.

Du kan inte vara med i studien om du:

  • Har BMI under 18,5 eller över 38
  • Lider av annan mag/tarmsjukdom
  • Har genomgått någon form av fetmaoperation
  • Har genomgått en viktförändring på mer än 10 kg under det senaste året

Som deltagare kommer du att äta en chokladkaka vid ett tillfälle och en liten portion risgröt tre gånger per dag under tre separata veckor. Ett deltagande i studien innebär besök på kliniken en gång i veckan under 8 veckor. Första veckan är ett screeningbesök, för att se att du som deltagare passar för deltagande. Resterande 7 besök är under studien.

Du får ett besök hos en magtarmspecialist och en konsultation med en dietist. Dessutom får du sex biobiljetter som ersättning för ditt deltagande.

Studien sker i Uppsala Science Park och reseersättning utgår för dig som behöver ta dig till Uppsala. Eftersom du ska vara fastande och besöken är förlagda till förmiddagar är det lämpligt att du bor max en timmes resväg från Uppsala.

Tveka inte att kontakta oss för mer information och anmälan.

[email protected]

076-856 48 92