IBS-dagen
Endast 30% av drabbade söker vård – IBS-dagen 16 jan 2019

IBS-dagen 16 januari!

Visste du att det bara är 30% av alla med med IBS-liknande symtom som faktiskt söker hjälp i vården? Genom att uppmärksamma IBS-dagen vill vi nå ut genom att skapa kännedom kring magen, hur den ska vara och framförallt, hur den INTE ska vara.

Varför söker så få med IBS hjälp? Vi tror att det beror på att:

1. Det finns en massa myter och skrönor om att det inte går att göra något åt IBS, att man får lära sig att leva med sjukdomen. Finns ändå ingen hjälp att få, så varför söka?

2. Man tror att det är så här det ska vara, att alla går omkring med en mage som bullrar och jäser. Det finns alltså en okunskap om hur en normal mage ska vara. Och det är ju egentligen inte så konstigt att man inte vet, framförallt hos den som haft magproblem länge.

Vi på Belly Balance tror oss veta att det är en kombination av okunskap och skrönan att det inte finns något som hjälper mot IBS. Det vill vi ändra på. Vi jobbar hårdare än någonsin för att få ut budskapet om att det visst går att göra någonting åt sin bråkiga mage. Och du kan faktiskt också hjälpa till, redan idag, genom att prata mer om magen du också. Och vi lovar att det är så många fler än du själv som upplever samma sak, fastän det är lätt att tro att man är ensam.

Programmet Magbalans hjälper 85 % av alla med IBS – prova idag du också!

Under IBS-dagen, och hela den här veckan, vädrar vi magprat i alla våra medier under #Prata mage #Älska din mage. Gör det du också. Prata med dina vänner, din familj, grannen, arbetskamraten eller mormor. Det är förlösande att prata om magen och befriande att få vara den som kan hjälpa.

Den 16 jan 2019 är det premiär för en alldeles nybakad högtidsdag – IBS-dagen! Vi vill att fler ska få hjälp med sin bråkiga mage!