Lökolja och vitlöksolja – utvalda favoriter!

För dig med IBS är både lök och vitlök vanligen livsmedel som stör magen. Våra utvalda favoriter är lök- och vitlökssmak i koncentrerad form! Perfekt smaksättare för alla med IBS som alternativ till lök och vitlök i maten.

Fibrerna orsakar besvär

Det är fibrerna i vitlöken och löken som orsakar besvären. Fibersorten (inulin) är vattenlöslig varför du inte kan lägga lök eller vitlök i vattenbaserad mat eftersom fibrerna då ”läcker ut” i maten. Däremot går det bra att lägga löken eller vitlöken i olja. Antingen kan du fräsa vitlöken i oljan och ta bort bitarna eller så kan du lägga en bit vitlök i olja och låta den ta smak.

Smaksatt olja att köpa

Det finns också färdigsmaksatt olja att köpa i webshopen. Eftersom oljan är koncentrerad används den droppvis i matlagningen och mängden varierar beroende på önskad smakstyrka. För att ersätta vitlök behövs vanligen ca 5 – 10 droppar per portion. Vitlöksoljan är utvecklad och producerad i Sverige och är den enda i sitt slag på marknaden. Vid tillverkningen används bara ekologisk vitlök och rapsoljatill 100%. Smakämnen och naturliga färgämnen överförs under processen från vitlöken och koncentreras i oljan – som därför ger mycket smak med bara några droppar. Oljan har en naturligt lång hållbarhet utan behov av salt, konserveringsmedel, syntetiska färgämnen eller andra tillsatser.

Du hittar både lökolja och vitlöksolja i vår webshop. Oljorna finns i 2 storlekar: