När det blir fel

Hej på er!

Det har nu gått en dryg vecka sedan jag började med Programmet Magbalans och #fodmap21- utmaningen. De IBS- symptom jag hade börjat lära mig leva med känns inte av lika mycket, tummen upp för det säger jag!:) Dock blev det lite missar i helgen, jag fick under en dag i mig både bönor, majs och laktosfri mjölk. Tanken var god hos värdinnan som bjöd på middag, men senare på kvällen fick jag ont i magen. Har tidigare känt mig upplåst och gasig av bruna bönor, nu var det svara bönor. Jag undrar om jag blev känslig av mjölken, trots att den var laktosfri, eller om det var bönorna jag fick ont av. Efter att denna elimineringsfas är över ska jag prova svarta konserverade bönor och se vad reaktionen blir. Blir det fel under elimineringsfasen är ingenting förstört för det, ge det en extra dag, tänk också på hur du mådde efter att du ätit fel, kanske anteckna:)

Nummer 21 i #fodmap21 står för de 21 dagar det tar för kroppen att börja vänja sig av med en vana. Eftersom att jag fick min diagnos för många år sedan började jag redan då att utesluta livsmedel som är typiska problemfaktorer med IBS. Därför trodde jag inte att jag skulle sakna så mycket i elimineringsfasen av FODMAP. Men det jag känner att jag saknar just nu är äppelmos, nötter och avocado.

Dagens lunch blev en favorit i repris, (se bilden ovan):) Glutenfri pasta från Sam Mills, quornfilé med ugnsrostad broccoli och en sås på Oatly havrefraiche med timjan, salt och peppar. Middagstips kanske?:)

Kram på er alla!:)

Charlotte.