
Så här i början av året har man lust att lägga helgernas ätande bakom sig och starta med någonting nytt. Kanske har magen bråkat av all jul- och festmat eller så har du klarat dig bra om du har koll på vad som fungerar för dig att äta utan besvär. Vi hoppas att ledigheten har f skapat lite lugn och ro vilket som bekant kan hjälpa magen att lugna ner sig också. Nu rullar det nya året igång och är du på jakt efter goda, fräscha smaker för att förgylla januari måste du prova denna kiwisalsa!
Äter du enligt FODMAP så vet du att det är viktigt att få i sig ordentligt med frukter och bär och att försöka utvidga repertoaren successivt efter elimineringsfasen. Vilken tur att kiwi – den lilla näringsbomben – är FODMAP-vänlig! Kiwifrukter är fulla med C-vitamin, de innehåller mer C-vitamin än en apelsin eller två citroner. Ät den som den är eller använd den i en god salsa:
Kiwisalsa
4 port
3 kiwi
12 tärnade körsbärstomater
1 finhackad salladslök (gröna delen)
1 lime, skal och saft
½ kruka grovhackad koriander
salt
ev. en nypa socker
GÖR SÅ HÄR
Skala och tärna kiwin. Blanda med tomater, salladslök, limeskal, limesaft och koriander.
Rör om och smaka av med lite salt och eventuellt lite socker.
God fortsättning önskar Belly Balance-teamet!