Oates – havrebrödet för dig med IBS

Vi välkomnar havrebrödet Oates – En god nyhet för alla med IBS och glutenintolerans som vill ha ett gott och nyttigt bröd, naturligt glutenfritt och som håller magen lugn och glad hela dagen. 

Att hitta bröd som fungerar för magen och samtidigt är både gott och nyttigt har inte direkt varit det lättaste. De flesta glutenfria bröd på marknaden innehåller tillsatser, stora mängder stärkelse och dessutom lite fibrer. En del med känslig mage reagerar därför på dessa bröd medan andra bara tycker att de inte smakar särskilt gott och därför hellre väljer att avstå bröd helt.

För alla med känslig mage

Oates är ett nytt unikt bröd bakat på havremjöl gjort på ren havre. Det betyder att brödet klassas som glutenfritt och lämpligt för den som har celiaki. Dessutom är havremjöl låg-FODMAP och passar därför den som följer FODMAP. Brödet säljs färskt och håller sig ett par dagar i rumstemperatur. Därefter bör det frysas in och går utmärkt att tina upp t ex i brödrosten.

Ett nyttigt bröd för alla

Oates innehåller få ingredienser: vatten, ren havre, potatismjöl, socker, salt, psylliumfröskal och jäst. Hela 83 % av innehållet är havremjöl. Brödet har ett lågt GI vilket gör att det inte påverkar blodsockret och mättar bra. Sockerinnehållet är väldigt lågt, endast 0,9 g/100 g.

Havre innehåller sk resistent stärkelse, en form av stärkelse som inte bryts ner i tunntarmen utan fortsätter intakt ner till tjocktarmen där den blir mat till tarmbakterierna. Som tack bildar då tarmbakterierna smörsyra av stärkelsen och det gör att tarmslemhinnan blir motståndskraftigare.

Havre innehåller också betaglukaner, en fiber som har positiva effekter på kolesterolvärdet. En del av beta-glukanerna är vattenlösliga och bildar en gel när de kommer i kontakt med vatten. Det bidrar till att påverka näringsupptaget i tunntarmen, som därmed sker långsammare och bidrar till en jämnare blodsockernivå. Ett dagligt intag av  betaglukaner, på mer än 3 gram, ger en kolesterolsänkande effekt. Betaglukanerna har också förmågan att påverka tarmbarriären och göra den mer ogenomsläpplig.

Skåne först ut

Lanseringen av Oates är i full gång och skåneområdet är först ut med att ha brödet i butik.

From v 17 finns Oates i följande butiker:

Ekebyhallen

Storgatan 26
260 51 EKEBY

ICA Maxi Stormarknad Råå

Landskronavägen 33
252 32 HELSINGBORG

ICA Nära City

Drottninggatan 46-48
252 21 HELSINGBORG

Matkooperativet i Helsingborg

Möllegränden 4A
252 23 HELSINGBORG

Thores Bageri

Karbingatan 12
254 67 HELSINGBORG

Kungsgatan 6
252 21 HELSINGBORG

Strandbadsvägen 11
252 29 HELSINGBORG

ICA Maxi Stormarknad Västra Hamnen

Masttorget 12
211 77 MALMÖ

ICA Maxi Stormarknad Malmö

Cypressvägen 4
213 63 MALMÖ

ICA Maxi Stormarknad Ängelholm

Hugingatan 1
262 71 ÄNGELHOLM

Happy Vegan
Olivedalsgatan 2
413 10 GÖTEBORG

ICA Maxi Stormarknad Helsingborg/Berga

Regementsvägen 7
254 57 HELSINGBORG

ICA Maxi Solna

Svetsarvägen 18
171 28 Solna

 

Nyhet – beställ Oates goda havrebröd direkt hem till dörren

Nu kan du beställa det goda glutenfriaa havrebröd direkt från Oates och betala via Swish.
 
Oates skickar tre färska havrebröd till dig fraktfritt via DHL Service Point. Bröden skickas till dig följande måndag, tisdag eller onsdag efter beställning. Du beställer genom att Swisha 150 kr (inkl moms) till nr: 1 234 441 705 (mottagare Maryhill AB). Ange leveransadress i meddelandefältet.
 
Oates havrebröd är rykande färskt när det lämnar havrebrödsfabriken och har 4 dagars hållbarhet. Vill du frysa brödet efter ankomst går detta utmärkt! Den utlovade leveranstiden till Stockholmsområdet är en dag. Längre norrut ytterligare en dag.
 
Du får ett sms till din mobil när paketet nått utlämningsstället och är redo att hämtas.
Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta oss på 042-829 10 eller via e-post [email protected]
 
https://www.oates.se/

Nya butiker tar in Oats löpande, så håll utkik här och på vår facebooksida. 

Läs mer om brödet på Oates hemsida, www.oates.se

Av: Sofia Antonsson
Leg dietist, Belly Balance