Havregrynsgröt med jordnötssmör, dadlar och chiafrön.
Ge dig själv en chans!

Hej mina vänner!

Hur mår ni? Har ni kommit igång med Programmet Magbalans? Hur tycker ni att det går i så fall?

Det nya året ger oss en ny chans. Vilken chans vill du ge dig själv i år? Vilka utmaningar tar du dig an? Det är lätt att förvirra sig i djungeln när man inte riktigt vet vilken väg man ska gå. Men gå till dig själv. Hur vill du må och vilka förändringar vill du se?

Havregrynsgröt med jordnötssmör, dadlar och chiafrön.

   Dagens frukost: havregrynsgröt, jordnötssmör, färska dadlar och chiafrön.

Alla kämpar med något. Jag har alltid varit liten och smal och ofta fått höra människor påpeka min vikt. Men jag har alltid mått bra med min vikt, älskat mat och har alltid fått äta så att jag har blivit mätt.

När andra kämpade med sin vikt kämpade jag med något annat, mina acne- problem. Det var aldrig extremt, men tillräckligt för att ändå vilja stanna inne vissa perioder. Jag sökte hjälp och blev rekommenderad starka mediciner, men det ville jag hålla mig borta ifrån så länge det gick.

Jag läste i en bok om hur socker triggar produktionen av sebum, som, om jag minns rätt, producerar acnen, inflammationen. Jag drog ner på socker. Hyn blev bättre. Fick senare av en slump när jag besökte ett spa tipset att undvika mjölkprodukter. Jag provade. Hyn blev bättre. Visst, jag använder rengörings- krämer som hjälper till lite också, men inte i närheten så starka som om jag skulle äta mediciner som dessutom påverkar hela kroppen. Det mesta sitter i kosten! Jag kan fortfarande tampas med acne då och då, men nu har jag bättre kontroll.

På samma sätt som jag nu har bättre kontroll över min mage, tack vare kosten och FODMAP. Den har förändrats bara de senaste månaderna, mycket på grund av livsmedel jag lärt mig att jag kan äta, och livsmedel jag vill äta mer av. Jag har en lista för middagsveckan på mobilen, jag följer den inte slaviskt jämt, men som tillsammans med Belly Balance app är toppen när man ska handla mat, det ger både inspiration och hjälp:) Lagar gärna lite extra så det räcker till lunch dagen efter också:) Äter också mycket protein eftersom att jag tränar mycket.

Måndag: Quorn- rätt (Quorn- produkt från märket Quorn) med glutenfri pasta, gärna broccoli till eller andra grönsaker

Tisdag: Fisk med rotfrukter i ugn (vill försöka äta fisk två till tre gånger i veckan)

Onsdag: Kyckling med quinoa eller ris, grönsaker

Torsdag: Fisk med ugnsrostade grönsaker/rotfrukter/potatis

Fredag: Quorn-rätt med valfritt tillbehör, grönsaker

Lördag: Valfritt. Mat ute eller t.ex.fisk eller vegetarisk gryta, grönsaker

Söndag: Vegetariska egen-gjorda biffar med valfritt tillbehör, grönsaker

Stor kram från mig,

Charlotte:)