Kvinna i rosa tränings- t-shirt och svart keps håller upp en medalj.
Löpning och att gå ut och äta med IBS

Hej allihop!

Hoppas att ni mår bra:) Dagens inlägg tänkte jag ska handla om löpning, men också känslan, i alla fall jag kan ha, över att ha IBS och att gå ut och äta.

Jag har varit löpare i flera år och tycker verkligen om det. Att knyta på sig skorna och springa bort lite stress. Speciellt när värmen börja komma ute. Som med annan träning, och det mesta i livet, så kan man ibland behöva lite extra motivation och inspiration. För löpare kan det till exempel vara att delta i lopp. Jag har sprungit flera lopp genom åren och 2016 sprang jag för första och sista gången Stockholm maraton. Förutom att det var väldigt jobbigt, så började min mage krångla efter ett tag. Efter drygt fem timmar sprang jag i alla fall i mål efter att ha behövt gå en hel del i mitten.

Jag hittade senare en artikel här på hemsidan om löpning och just långlopp och varför det inte är bra för oss med IBS. Och det förklarade ju en hel del för mig och jag förstod bättre varför det blev som det blev under maraton. Att springa lopp vill jag gärna fortsätta med, men jag håller mig till maximalt halvmaraton, då blir jag inte uttråkad heller;)

Och till det här med maten

Att följa en viss diet är inget ovanligt idag och att ta ställning till olika saker genom en viss kost blir allt populärare. En del provar en ny “trend- diet”. Att ha IBS och behöva gå på en viss diet för att må bra är inte att följa en trend. Att gå ut och äta eller fika och undvika att äta saker som glass, läsk, söta bakverk och att dricka alkohol kan av vissa anses som tråkigt får jag känslan av ibland.  Som att man inte unnar sig själv något gott. Och visst kan jag bli sugen på chips och glass ibland (eller ofta:p;)). Men jag är inte tråkig för att jag då valt att göra ett mer hälsosamt val. Och jag anses hellre som tråkig på den punkten än mår dåligt av det jag äter.  Men att förklara varför man inte gör det tycker jag underlättar, de brukar då vara mer förstående:)

Kvinna i rosa tränings- t-shirt och svart keps håller upp en medalj.

Ta hand om er!

Kommentera gärna om ni har några frågor eller snälla saker att säga:)

Kram från mig:)