Planering

Hej på er!

Så, jag är igång med Programmet Magbalans och #FODMAP21- utmaningen! Hur går det för er?:) Det kan kännas lite klurigt ibland att veta vad man får stoppa i sig och inte, framför allt nu under elimineringsfasen. Att som medlem ha tillgång till FODMAP- listan, underlättar dock verkligen:) Men planering är också a och o för mig. Mer om det längre ner.

Jag har valt att utesluta mjölkprodukter ur min diet sedan tidigare på grund av hudproblem som jag har haft med acne, jag har väldigt acne- känslig hy. Dessutom tycker jag att magen känns mycket lättare och bättre när jag undviker sådant. Hudproblemet kan förstås komma ibland ändå, jag märker tydligt på min hy när jag inte har ätit rätt, druckit tillräckligt eller är stressad.

Sedan har jag har också valt att utesluta olika typer av sötningsmedel, framför allt vitt socker, men också t.ex. sirap och stevia. Ibland unnar jag mig ekologisk och fairtrade mörk choklad dock;)

När det kommer till kött försöker jag att hålla mig till s.k. ”lean meat”, alltså kyckling, fisk, skaldjur och kalkon. Jag utesluter helst annan form av kött. Blir jag bjuden på middag och annan typ av kött serveras kan jag dock äta. En anledning till att jag har valt att dra ner på kött har mycket med klimatet att göra. Jag ska inte gå in i detalj på klimatfrågan, men jag tycker att alla kan försöka göra något för att bidra till en bättre värld för oss alla, ingen kan göra allt, men alla kan göra något:)

Jag pratade i början om planering. Och jag har alltid gillat att planera, från resor, till fester och annat. På senare år har det blivit än viktigare för mig. Jag gillar listor. Från dagens to-do-lista, till mina mål kommande år, mat-lista osv. Listorna underlättar för mig i mitt liv med en speciell kostplan, mycket träning och en begränsad budget. Jag försöker spara pengar till en längre resa nästa år. Matlistan gjorde jag för att bättre planera mina matinköp. Den behöver inte följas slaviskt förstås, men den underlättar också för dessa dagar man inte vet vad man ska äta… Listan jag har gjort här gjorde jag enkelt i mobilen därför att jag ville kunna ha den med mig på ett smidigt sätt när jag handlar. Inte jättesnygg kanske, men praktisk.

Kram,

Charlotte:)