Pepparkaksbröd
Tankar kring matåret

Pepparkaksbröd

Hej på er och God fortsättning!

Hoppas att ni har haft en skön julhelg och ätit och druckit gott:) Det blev en lugn jul hemma för mig. Dras med en envis förkylning, som dock är mycket bättre nu, men har tagit det lugnt, lagat lite julmat och bara varit, rätt skönt det också:)

Ni som följer Belly Balance på Instagram såg receptet på pepparkaksbröd, jag bakade det själv och det var ju så otroligt gott!

Denna jul var också första gången jag valde att inte äta vare sig skinka eller köttbullar. Jag äter ju varken det ena eller det andra under resten av året, så jag valde att ta bort det även till jul. Jag åt gravad lax och någon sillbit istället för skinka, och så gjorde jag egna köttbullar av quornfärs, där jag använde Belly Balance ramslök. Ramslöken använder jag för övrigt i det mesta jag lagar nu:)

Jag kände att magen mådde ganska bra under julhelgen. Lyckades äta lagom. Lite väl mycket julgodis i form av choklad blev det kanske;)

Och snart är det ett nytt år! Jag och min mage går in i 2018 med positiva känslor och fortsätter att jobba för ännu bättre magbalans. Dessa första månader i programmet magbalans har verkligen fått mig att lära känna min mage. Jag har fått bättre insikt i vad min mage klarar av att äta och jag har utvecklat min kostplan. Att gå igenom programmet magbalans ger mig verkligen rätt hjälp för att må bättre. Passa på att bli medlem om du inte redan är det och ta del av vårt erbjudande:)

Min kostplan har ändrats, självklart dels från tiden innan jag började med den, men också under tiden. Från mitt inlägg om planering har min kostplan utvecklats och blivit ännu bättre tycker jag. Tänkte lägga upp en ny planering efter nyår. Jag har lärt mig att jag faktiskt kan äta vissa bönor i viss mängd och även linser till exempel, yay för det säger jag!

Vad jag tar med mig in i 2018 är att jag ska äta mer grönsaker och äta ännu mer miljövänligt så mycket det går. Jag kommer också att studera mer kring kost, IBS, träning och hälsa för att bättre kunna hjälpa dig och andra i min, vår, situation.

Prydnadskyrka och julstjärna.

 

Kram från mig och Gott Nytt År!:)