andra vanor belly balance
Känn efter, sätt gränser och var snäll mot dig själv

Under sommaren har vi skrivit om stress, tankar, känslor, prestation och ambition. Dags att summera och sammanfatta vad just du kan göra för att stå stark och se till att hushålla med energin, sätta gränser och vara snäll mot dig själv så att energin räcker hela hösten.

Du kan spara på energin genom att sätta upp ett antal punkter inför hösten och bli bättre rustad. Ta till dig det som passar dig.

Kosten: Ät mat som magen mår bra av. Du kanske följer kostbehandlingen FODMAP och har märkt att magen blivit lugnare? Fortsätt med det och återinför så mycket som du kan. Ät mer frukt och grönsaker som innehåller mycket näring och varför inte lägga in en vegetarisk dag i veckan?

Kroppen: Träna lagom, på din nivå och den sortens träning som ger, inte tar, energi. Det här med långlopp och iron man kanske inte passar alla. Yoga gör underverk för magen och stressnivån. Prova, det finns många olika sorters yoga, från lugnare former till mer intensiva.

Knoppen: Ge dig själv egentid. Våga vara ensam, i tystad, och umgås med dina tankar. Känn efter vad du vill göra och välj det som du mår bra av. Gör inte bara sådant som alla andra gör. Kanske mår du bra av att spela piano, plantera blommor eller läsa en bok. Gör det då! Gå inte igång på saker

Jobbet: Du jobbar för dig själv, inte för någon annan. Öva på att säga nej och ta hjälp av din chef med att prioritera om du har svårt att få tiden att gå ihop. Lyssna på kroppen. Om du är så trött när du kommer hem att du inte orkar laga mat, träffa kompisar eller träna, då kan det vara en signal om att din kropp är utmattad. Dra ner på tempot!

Att lyssna inåt och vara i din egen kropp är oerhört viktigt i en värld där vi allt mer är utanför oss själva och tittar på vad alla andra gör. Lev DITT liv och inte någon annans. Lyssna efter vad din kropp försöker säga dig. Döm inte dig själv eller andra. Uppmärksamma negativa tankar och byt direkt ut mot något positivt. Vi kan lära oss att tänka om och tänka nytt.

Vi önskar dig en härlig, lugn och givande höst!

Sofia & Jeanette
Belly Balance

PS. Vill du läsa alla delar i vår serie djupdyk så hittar du dem samlade i kategorin Djupdyk.