Russinbröd
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
12-15 st
Ingredienser
  • 50 g jäst
  • 8 dl kallt vatten
  • 2 msk mörk sirap
  • 5 dl havremjöl
  • 1,5 dl bovetemjöl
  • 1,5 dl rismjöl
  • 3,5 msk fiberhusk
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk brödkryddor (valfritt)
  • 1,5 dl russin (valfritt)
Portioner
12-15 st
Ingredienser
  • 50 g jäst
  • 8 dl kallt vatten
  • 2 msk mörk sirap
  • 5 dl havremjöl
  • 1,5 dl bovetemjöl
  • 1,5 dl rismjöl
  • 3,5 msk fiberhusk
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk brödkryddor (valfritt)
  • 1,5 dl russin (valfritt)
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Lös upp jästen i vattnet och tillsätt sirap. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt dem till degvätskan och kör i köksassistent med degkrok ca 5 min. Tillsätt russinen mot slutet.
  2. Låt degen vila 5 min och och klicka sedan ut bröden på en plåt med bakplåtspapper eller använd en muffinsplåt.
  3. Pudra över havremjöl och låt dem jäsa övertäckta i 1,5 tim.
  4. Sätt ugnen på 225 grader och grädda ca 25 min tills bröden fått gyllenbrun färg.