Asiatisk sallad med biff och nudlar
-
40 min -
21 Ingredienser
Enkel och trevlig bjudrätt, bara att ställa direkt på bordet och låta gästerna ta för sig.
Ingredienser för 4 portioner
Instruktioner
Sallad
-
solroskärnor 2 msk
-
sesamfrön 2 msk
-
risnudlar 200 g
-
romansallad 1 kruka
-
morot 1
-
rädisor 1 knippe
-
gurka 1/2
-
koriander 1 kruka
-
salladslökar (gröna delen) 3
-
smörgåskrasse 1 ask
-
alfalfagroddar 1 ask
Biff
Dressing
Till servering
- Rosta solroskärnor och sesamfrön i en torr stekpanna och lägg dem i en skål.
- Strimla köttet, gnid det med salt, peppar och femkrydda. Stek det hastigt i olivolja i pannan och lägg sedan över på en tallrik.
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Låt dem rinna av i ett durkslag och låt svalna.
- Dressingen: Finhacka ingefäran och blanda med limesaft, fisksås, soja och sesamolja. Strimla chilin fint och tillsätt den.
- Ansa romansallad och bryt bladen i mindre bitar, bred ut på ett stort fat. Bred ut nudlarna ovanpå. Skala moroten och hyvla den över nudlarna med potatisskalare. Dela rädisorna i halvor, grovhacka gurkan och hälften av korianderbladen,ansa och skiva salladslöken tunt, lägg allt ovanpå nudlarna.
- Klipp över krasse och strö på alfalfagroddarna. Lägg köttet på salladen. Strö över fröna och servera dressingen vid sidan om tillsammans med några limeklyftor.
Vill du ha fler magvänliga recept?
Ladda ner vår app nu för tillgång till ett brett utbud av aptitretande alternativ som passar alla smaklökar.
Prova gratis