Kycklingsoppa med nudlar
-
120 min -
10 Ingredienser
En riktig gammal hederlig kycklingsoppa är bästa medicinen mot förkylning.
Ingredienser för 4 portioner
Instruktioner
-
kyckling 1
(färsk)
-
purjolök 1
(gröna delen)
-
selleristjälkar 3
(skivade)
-
morot 1
(slantad)
-
lagerblad 2
-
persilja 3 kvistar
-
vatten 1.5 l
-
salt och peppar
-
risnudlar 2 dl
(eller glutenfri pasta)
-
finhackad persilja 1/2 dl
- Lägg kyckling, salladslök, selleri, morot, lagerblad och persiljekvistar i en stor gryta. Häll på kallt vatten, salta och peppra, låt koka upp. Skumma av vid behov. Sänk värmen och låt sjuda under lock i ca 20 minuter tills köttet är genomkokt.
- Lyft upp kycklingen och låt svalna något innan köttet rensas från benen. Under tiden får buljongen sjuda vidare. Rensa kycklingen och lägg tillbaka skrovet i grytan. Sjud under lock i ytterligare 1 timme. Skär köttet i mindre bitar.
- Sila buljongen ner i en kastrull, koka upp igen. Lägg i nudlar och koka snabbt. Rör ner kycklingbitarna, strö över persilja och servera.
- Tips Lägg i lite slantade morötter och finhackad purjolök som får koka med när du silat buljongen.
Vill du ha fler magvänliga recept?
Ladda ner vår app nu för tillgång till ett brett utbud av aptitretande alternativ som passar alla smaklökar.
Prova gratis