Apr, 28 Inga kommentar

Vegobowl

En snabb vardagsrätt där du kan använda de grönsaker du har hemma. Vegan? Hoppa över ägget och lägg eventuellt till lite tofu istället.
Läs mer >>
Apr, 28 Inga kommentar

Citronrutor

Fräscha citrondoftande kakor som försvinner snabbt om du bjuder på dem. Vill du ha dem glutenfria kan du ersätta dinkelmjölet med glutenfri mjölmix. Kakorna går bra att frysa in. Vegan? Använd mjölkfritt margarin och äggersättning.
Läs mer >>
Apr, 28 Inga kommentar

Rabarberkaka

Tänk vad härligt att rabarber är FODMAP-vänligt! Om du gillar rabarber lika mycket som jag kan du plocka under sommaren och lägga i frysen. Vegan? Använd mjölkfritt margarin, äggersättning och mjölkfri glass eller grädde.
Läs mer >>
Apr, 28 Inga kommentar

Morotsgnocchi med korianderpesto

Att laga gnocchi låter kanske aningen pretentiöst, men det är faktiskt rätt enkelt. Ett tips är att göra dubbel mängd av peston och spara i kylskåpet. Gott till pasta eller på en smörgås. Vegan? Uteslut ägg och använd ett veganskt ostalternativ.
Läs mer >>
räksmörgås
Okt, 11 Inga kommentar

Räksmörgås

Fredagsklassikern som egentligen passar lika bra på en onsdag. Om du vill servera som förrätt kan du minska mängden räkor. Färska räkor är godast att använda.
Läs mer >>
Kasslergratäng
Okt, 4 Inga kommentar

Kasslergratäng

Enkel och snabb vardagsrätt som med fördel kan göras kvällen före. Riven ost i påse innehåller ofta skummjölkspulver och därmed laktos. För en laktosfri variant kan du riva egen hårdost.
Läs mer >>
havre- och bananbars
Sep, 27 Inga kommentar

Havre- och bananbars

Hemgjorda bars är både godare och billigare än dem som finns att köpa i affären eller på gymmet. För dig som vill går det bra att tillsätta en skopa proteinpulver.
Läs mer >>
brownies
Sep, 27 Inga kommentar

Brownies

Favoritkakan som går att variera i det oändliga. Det här är ett bra grundrecept som jag har valt att smaksätta med valnötter men som går att smaksätta precis som du vill.
Läs mer >>
Banankaka
Sep, 27 Inga kommentar

Banankaka

Min mormors paradkaka, som väcker barn- domsminnen. Saftig och god med crunch av valnötter. Egentligen ska brunprickiga bananer användas, men det går lika bra med dem som är gula och mer FODMAP-vänliga.
Läs mer >>
Apr, 27 Inga kommentar

Tortilla espanola

Tortilla är en potatisomelett från Spanien. Enklaste sättet att lyckas med tortillan är att göra den i ugnen. För att göra den matigare toppas den här med skinka. Det går också bra att strimla skinkan och ha den i omeletten. Vill du ha den vegetarisk toppar du med grönsaker.
Läs mer >>