Apr, 28 Inga kommentar

Fruktiga glasspinnar

Det är inte alltid lätt att hitta FODMAP-vänliga glasspinnar så det är lika bra att göra dem själv. Gör dubbel sats och frys in så har du att bjuda på. Vegan? Byt den turkiska yoghurten mot havreghurt.
Läs mer >>
färsfylld paprika
Okt, 4 Inga kommentar

Färsfylld paprika med tzatziki

Den här rätten går att göra med vilken färs som helst. Tzatziki till görs på vitlöksolja. För extra vitlökssmak kan du rosta vitlök i olja först och ta bort bitarna innan du steker grönsaker och färs.
Läs mer >>
Apr, 27 Inga kommentar

Lammgryta med smak av Indien

En riktigt mustig gryta som får bra med sting i smaken av den indiska kryddblandningen garam masala. Kryddblandningen varierar men består ofta av bl a av kanel, kryddnejlika, koriander och chili. Som med de flesta grytor blir den ännu godare om den lagas en dag i förväg.
Läs mer >>
Nov, 28 Inga kommentar

Vörtbröd

Vörtbröd är ett klassiskt inslag på julbordet. Njut med en god ost eller med första skivan av julskinkan.
Läs mer >>
Okt, 28 Inga kommentar

Spenatplättar med fetaostkräm

Fluffiga plättar perfekta att ta med som matsäck eller att servera som lättare middag. Här är de smaksatta med basilika men det går också bra med andra örter som t ex mynta, persilja eller gräslök.
Läs mer >>
Okt, 28 Inga kommentar

Pumpasoppa med limemarinerade räkor

Pumpor kan vara lite bökiga att skala, men om man som här istället rostar den i ugn med skalet kvar så går det sen superlätt att gröpa ut köttet. Rostningen gör också att smaken av pumpa koncentreras. För en mer vardaglig soppa kan man utesluta räkorna, smaka då istället av...
Läs mer >>