Sep, 3 Inga kommentar

Ugnsbakad rotselleri med champinjonkräm

Nu tänker du nog att champinjoner är hög-FODMAP vilket stämmer men inte när det gäller champinjoner på burk! De är nämligen grönmarkerade. Så en lite tråkig produkt får nytt liv i denna supergoda rätt med ugnsbakad rotselleri, protein i form av linser och svamp i en härlig röra, det...
Läs mer >>
Apr, 28 Inga kommentar

Tacopaj med quorn

Det här blir ett nytt tacoalternativ till fredagsmyset. Gör dubbel sats av salsan och spara den i kylen. Det finns lökfri tacokrydda att köpa, eller så gör du enkelt din egen. Vegan? Använd mjölkfritt margarin, havre fraiche och veganost.
Läs mer >>
Apr, 28 Inga kommentar

Pekanpaj

Kola och pekannötter är som bekant en riktigt fin smakkombination. Den här pajen är lätt beroendeframkallande, men skulle det bli något kvar, ställ i kylen så håller den sig ungefär en vecka. Vegan? Använd mjölkfritt margarin och ris- eller kokosgrädde.
Läs mer >>
Apr, 28 Inga kommentar

Rabarberkaka

Tänk vad härligt att rabarber är FODMAP-vänligt! Om du gillar rabarber lika mycket som jag kan du plocka under sommaren och lägga i frysen. Vegan? Använd mjölkfritt margarin, äggersättning och mjölkfri glass eller grädde.
Läs mer >>
Apr, 28 Inga kommentar

Quornfärssås med zucchinipasta

Vill du få barnen att äta mer vegetariskt är det här en jättebra rätt att starta med. Quorn- eller köttfärs, barnen märker ingen skillnad, jag lovar! Vegan? Använd ris- eller havregrädde.
Läs mer >>
Apr, 28 Inga kommentar

Pasta med hett salviasmör

Mäh, var är grönsakerna? Ok, det här är kanske inte den magraste rätten i historien, men definitivt en av de godaste! Smör och pasta får belöningssystemet att slå volter och det är du värd, så ät med gott samvete någon gång då och då. Vegan? Använd mjölkfritt margarin och...
Läs mer >>
Rosmarinnötter
Okt, 18 Inga kommentar

Rosmarinnötter

Ett gott och nyttigt snacks. Servera som alternativ till chipsen på fredagsmyset eller som tilltugg när du har gäster.
Läs mer >>
kreolsk gryta
Okt, 4 Inga kommentar

Kreolsk gryta

Mustig gryta med mycket smak. Egentligen ska den innehålla syltlök, som inte är tillåtet. Du kan däremot prova en mindre mängd, då syltlök vanligtvis tolereras bättre än vanlig lök.
Läs mer >>
rischoklad
Sep, 27 Inga kommentar

Bounty

Tidlös chokladbit som är enkel att göra själv och rolig att bjuda på. Bounty håller minst tre veckor i kylskåp.
Läs mer >>
valnötscookies
Sep, 27 Inga kommentar

Valnötscookies

Försvinnande goda kakor, perfekta att ta med bort på fika. Torkade tranbär går bra i begränsad mängd och ger en syrlig smak.
Läs mer >>
brownies
Sep, 27 Inga kommentar

Brownies

Favoritkakan som går att variera i det oändliga. Det här är ett bra grundrecept som jag har valt att smaksätta med valnötter men som går att smaksätta precis som du vill.
Läs mer >>
Banankaka
Sep, 27 Inga kommentar

Banankaka

Min mormors paradkaka, som väcker barn- domsminnen. Saftig och god med crunch av valnötter. Egentligen ska brunprickiga bananer användas, men det går lika bra med dem som är gula och mer FODMAP-vänliga.
Läs mer >>