Apr, 28 Inga kommentar

Pekanpaj

Kola och pekannötter är som bekant en riktigt fin smakkombination. Den här pajen är lätt beroendeframkallande, men skulle det bli något kvar, ställ i kylen så håller den sig ungefär en vecka. Vegan? Använd mjölkfritt margarin och ris- eller kokosgrädde.
Läs mer >>
sydfransk kycklinggryta
Okt, 11 Inga kommentar

Sydfransk kycklinggryta

Härliga smaker av dragon och timjan. Aubergine är tacksamt att använda i grytor, eftersom den suger åt sig saften och blir extra smakrik.
Läs mer >>
pommes
Sep, 27 Inga kommentar

Hamburgare

Det är inte mycket som slår hemgjorda hamburgare. Färsen blir allra bäst precis som den är med bara salt och peppar. Här serveras hamburgaren med klassiska tillbehör som bacon, cheddarost och cole slaw samt hemgjorda pommes.
Läs mer >>
rischoklad
Sep, 27 Inga kommentar

Bounty

Tidlös chokladbit som är enkel att göra själv och rolig att bjuda på. Bounty håller minst tre veckor i kylskåp.
Läs mer >>
havre- och bananbars
Sep, 27 Inga kommentar

Sesamkakor

Bra att ha i väskan som mellanmål och superenkla att göra. Det blir betydligt billigare, och du kan dessutom göra dem helt ekologiska genom att använda Krav-märkta ingredienser.
Läs mer >>
brownies
Sep, 27 Inga kommentar

Brownies

Favoritkakan som går att variera i det oändliga. Det här är ett bra grundrecept som jag har valt att smaksätta med valnötter men som går att smaksätta precis som du vill.
Läs mer >>
Banankaka
Sep, 27 Inga kommentar

Banankaka

Min mormors paradkaka, som väcker barn- domsminnen. Saftig och god med crunch av valnötter. Egentligen ska brunprickiga bananer användas, men det går lika bra med dem som är gula och mer FODMAP-vänliga.
Läs mer >>
maränger
Sep, 27 Inga kommentar

Maränger

De här marängerna tar sin lilla tid att göra, men de blir å andra sidan magiskt goda. Frasiga på utsidan och härligt sega i mitten. Dessutom vackra att se på.
Läs mer >>
Sep, 23 Inga kommentar

Kimchi

Kimchi kommer ursprungligen från Korea där det ser veras som tillbehör till maten. I ursprungsreceptet ingår vitlök, men vi gör den såklart utan. Vill du långtidssyra kimchin låter du den stå längre.
Läs mer >>
Maj, 2 Inga kommentar

Gazpacho

Denna härliga soppa passar fint på en riktigt varm sommardag. Ska avnjutas kall - kanske efter en dag på stranden.
Läs mer >>