Nov, 18 Inga kommentar

Vit kladdkaka

En lite ovanligare variant av kladdkaka men när du provat kommer du aldrig att vilja ha någon annan än den här!
Läs mer >>
Okt, 31 Inga kommentar

Tomatsoppa med mozarella

Tomater innehåller antioxidanten lykopen som faktiskt blir ännu nyttigarenär den är uppvärmd. För den som vill ha en mustigare soppa går det bra att tillsätta en skvätt vitt vin
Läs mer >>
Okt, 25 Inga kommentar

Glutenfri semla

Hetvägg, fettisdagsbulle eller semla. Kärt barn har många namn och det spelar egentligen ingen roll vad man kallar den, god är den oavsett. Här är en glutenfri och FODMAP-vänlig variant.
Läs mer >>
Okt, 25 Inga kommentar

Kokostoppar

Kokos är både gott och nyttigt. Topparna blir saftiga och härligt sega om smeten får stå och svälla när kokosflingorna är tillsatta. Kokostopparna går utmärkt att frysa in och tinar på bara några minuter.
Läs mer >>
Okt, 25 Inga kommentar

Saffransbiscotti

Saffransbiscotti är härligt knapriga skorpor perfekta till fika året runt. I stället för mandel använder vi valnötter.
Läs mer >>
Okt, 25 Inga kommentar

Panna cotta

Panna cotta kan smaksättas med till exempel saffran och lakrits. Här har jag valt vit choklad och passionsfrukt för att få en skön kontrast mellan sött och syrligt. Panna cotta kan gärna göras dagen innan servering.
Läs mer >>
Okt, 25 Inga kommentar

Muffins

Muffins går att variera i det oändliga. Fyll formarna till två tredjedelar med smet och lägg i smaksättning, till exempel jordgubbar, blåbär, hallon eller nötter. Använder du sylt, lägg i den efter att du fyllt formarna till en tredjedel, likaså med nötter.
Läs mer >>
Okt, 25 Inga kommentar

Smulpaj

Kokos gör smulpajen extra god. Smaksätt den beroende på säsong med frysta eller färska bär.
Läs mer >>
Okt, 25 Inga kommentar

Sockerkaka

Den enklaste av alla kakor – sockerkakan. Denna glutenfria variant smakar fint med en touch av citron.
Läs mer >>
Okt, 25 Inga kommentar

Vit kladdkaka

En lite ovanligare variant av kladdkaka men när du provat kommer du aldrig att vilja ha någon annan än den här!
Läs mer >>
Okt, 25 Inga kommentar

Morotskaka

En lite nyttigare kaka med morot och olja. Dessutom ett bra alternativ på födelsedagskalasetför barn som inte gillar tårta. Philadelphiaost innehåller små mängder laktos och finns även att köpa helt laktosfri.
Läs mer >>
Okt, 25 Inga kommentar

Dillkyckling

En variant av den gamla klassikern dillkött. Eftersom kycklingen inte behöver koka lika länge går den betydligt snabbare att göra än dillkött med kalv eller lamm. Kycklinglårfiléär mer smakrik än bröstfiléen, men det går bra att använda vilket som.
Läs mer >>
Okt, 25 Inga kommentar

Marinerad karré med bovete och coleslaw

Saftig karré som kan göras i ugn eller stekpanna på vintern och på grillen om sommaren. Bovete är trots sitt namn inget sädesslag. Det är naturligt glutenfritt och fullt med mineraler och kostfibrer. Vitkål tolereras av de flesta och kan läggas till efter elimineringsfasen.
Läs mer >>