IBS-skolan online

Hej igen! Hoppas att ni och era magar mår bra idag!:)

Som jag skrev i mitt senaste inlägg så kommer jag att ta hjälp av IBS- skolan online i min resa mot en lugnare mage. IBS- skolan online är en nätbaserad kurs för oss med IBS eller orolig mage som fokuserar på kostbehandlingen FODMAP samt att minska stressen i vardagen. Kost och stress är nämligen båda faktorer som kan orsaka magproblem. Kostbehandlingen FODMAP är uppdelad i tre faser- elimineringsfasen, återinförande av begränsade livsmedel samt återinförande av icke tillåtna livsmedel. Behandlingen går alltså ut på att till en början utesluta jäsningsbara kolhydrater (FODMAPs) för att sedan ta tillbaka dem grupp för grupp. Detta för att man ska lära sig vilka typer av livsmedel man är mer eller mindre känslig för.

Som deltagare i IBS-skolan online får man genom korta och innehållsrika föreläsningar vägledning genom hela kursen. I föreläsningarna får man bland annat information om vad IBS är och hur man ska gå tillväga vid kostbehandlingen. Kursen innehåller även mindfulness- och andningsövningar för att förebygga stress. Man får med andra ord tillgång till bra verktyg för att nå målet- en gladare mage.

Eftersom hela 80% av de som genomgår IBS-skolan online medger en förbättring är jag mycket spänd och förväntansfull på resultatet. NU KÖR VI! / Lina