Kostbehandlingens första vecka

Hej allihopa! Här kommer en kort uppdatering om min första vecka i elimineringsfasen. Kostbehandlingens första dagar gick förvånansvärt bra och jag kände snabbt en positiv skillnad i magen. Fantastiskt vad fort det kan gå va?! Den positiva känslan i magen varade dock inte särskilt länge. Igår insjuknade jag nämligen till min stora förskräckelse i vinterkräksjukan. Gårdagen var hemsk… men idag mår jag bättre som tur är! Nu är det bara att hålla tummarna att magen återhämtar sig snabbt!

Den bästa insikten jag fått under den senaste veckan är att jag med små korrigeringar kan fortsätta äta min favoritfrukost. Förra veckan åt jag till exempel en frukost bestående av smoothie gjord på naturell yoghurt (laktosfri), banan & jordgubbar toppad med frön samt en hårdbrödmacka (glutenfri) med ägg och kaviar. Supergod frukost med samma grund som innan jag körde igång med kostbehandlingen. Det var en stor lättnad att inse att mitt favoritmål inte behövde förändras särskilt mycket. Mindre mängd frukt och bär i min smoothie, laktosfri yoghurt och ett glutenfritt hårdbröd var är i princip de korrigeringar jag behöver göra. Lätt som en plätt enligt min mening.

Här kommer några bilder från lördagens aktivitet- pepparkaksbak. Jag älskar att baka och speciellt när det börjar närma sig jul 🙂 Självklart är pepparkakorna gluten och laktosfria! Pepparkaksdegen hittar ni mest troligt i frysdisken bland glutenfria produkter. Ha en fin kväll! / Lina

img_4434img_4433