vindruvor FODMAP
Vindruvor – användbara och FODMAP-vänliga

Den FODMAP-vänliga vindruvan innehåller både C-vitamin och antioxidanter som hjälper till att skydda cellerna i kroppen. De innehåller fibrer som är bra för matsmältningen och är perfekta när du behöver en snabb energikick eftersom den är rik på druvsocker eller glukos.

Skalet då, hur är det med det? Jo, vissa tycker sig reagera på skaldelar, men ofta handlar det då om personer som har gallbesvär. Vindruvan har ingen förmåga att jäsa i magen. En del analyser har visat höga halter av bekämpningsmedel i skalet på vindruvor så välja gärna ekologiska om du har möjlighet.

Kuriosa om vindruvor: De kan vara gröna, blå eller röda och går att få tag på i butik året om. Gröna druvor har en något friskare smak än de sötare blå och röda. 85 % av världens odlingar av druvor går till vinindustrin, men i Sverige äter vi ca 2,5 kg per person och år.

Vindruvor ger en god sötma i matlagning, passar utmärkt i fruktsmoothies och sallader. De är vackra som garnering och passar som tillbehör till bufféer, plockmat och ostbrickan.

Prova gino med vindruvor!