Aubergine med fetaost och granatäpple
Aubergine med fetaost och granatäpple
Portioner
4port
Portioner
4port
Ingredienser
  • 2 auberginer
  • olivolja
  • 1dl laktosfri turkisk yoghurt
  • ½ kruka koriander
  • 1 citronsaften
  • torkad ramslökkan uteslutas
  • 1 granatäpple
  • valnötter
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Instruktioner
  1. Dela auberginerna på längden i 2 cm tjocka skivor. Strö över salt och lägg i ett durkslag. Lägg en tyngd över och låt stå ca 1 timme.
  2. Värm en grillpanna eller en vanlig stekpanna på hög värme. Ringla olivolja över aubergine- skivorna och krydda med peppar. Grilla dem 3–4 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna.
  3. Blanda yoghurt, finhackad koriander, citronsaft, ramslök, salt och peppar i en skål. Kärna ur granatäpplet. Toppa auberginerna med yoghurtsås, granatäppelkärnor och valnötter.
Receptanteckningar

Receptet är ifrån boken “Lugn Mage med grön mat”

Fotograf: Ulrika Pousette.