Pesto
Hemlagad pesto är underbart gott och super enkelt att göra.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 20 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 50 g pinjenötter el solrosfrön
  • 1,5 kruka basilika
  • 1 msk torkad ramslök
  • 1 msk vitlöksolja
  • 2 dl olivolja
  • 100 g parmesanost finriven
  • salt och svartpeppar
Tillagningstid 20 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 50 g pinjenötter el solrosfrön
  • 1,5 kruka basilika
  • 1 msk torkad ramslök
  • 1 msk vitlöksolja
  • 2 dl olivolja
  • 100 g parmesanost finriven
  • salt och svartpeppar
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna och mixa dem tillsammans med basilikablad, ramslök, vitlöksolja och olivolja. Vänd ned parmesanosten och smaka av med salt och peppar.
  2. TIPS Tillsätt rivet citronskal i peston. Byt ut pinjenötterna mot rostad mandel, valnötter, hasselnöter eller solroskärnor. Ersätt hälften av basilikan med färsk timjan.