Vegetarisk moussaka
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 45 minuter
Portioner
port
Ingredienser
  • 600 g potatis fast
  • olja
  • Flingsalt
  • 3 st salladslökar gröna delen
  • 16 droppar vitlöksolja kan uteslutas
  • 2 st aubergine
  • 190 g linser konserverade
  • 500 g krossade tomater
  • 2 msk grönsaksfond
  • vatten för spädning ev
  • 2 msk ajvar
  • 1 tsk socker
  • 1 dl matlagningsgrädde laktosfri
  • 1 tsk timjan
  • 2 krm peppar
  • 1 krm kanel
  • 1-2 dl riven parmesanost
Tillagningstid 45 minuter
Portioner
port
Ingredienser
  • 600 g potatis fast
  • olja
  • Flingsalt
  • 3 st salladslökar gröna delen
  • 16 droppar vitlöksolja kan uteslutas
  • 2 st aubergine
  • 190 g linser konserverade
  • 500 g krossade tomater
  • 2 msk grönsaksfond
  • vatten för spädning ev
  • 2 msk ajvar
  • 1 tsk socker
  • 1 dl matlagningsgrädde laktosfri
  • 1 tsk timjan
  • 2 krm peppar
  • 1 krm kanel
  • 1-2 dl riven parmesanost
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Värm ugnen till 200 grader. Skala och skiva potatisen relativt tunt. Blanda med lite olja och salt, lägg i ugnsform och ställ in i ugnen ca 20 minuter.
  2. Skär auberginerna i bitar. Hacka salladlöken och fräs i olja tills aubergine och lök fått lite färg. Skölj linserna. Tillsätt resten av ingredienserna i såsen och låt koka ihop 5–10 minuter. Om du tycker att såsen är för torr kan du späda med lite mer vatten. Smaka av med salt.
  3. Ta ut formen med potatis och häll över såsen. Toppa med riven ost. Ställ in ugnen igen cirka 10–15 minuter.
  4. Servera moussakan med t ex riven morot eller vitkål.