Amerikanska bananpannkakor
Smarriga pannkakor som passar bra till en lite lyxigare frukost, fika eller mellanmål.
Votes: 3
Betyg: 3.33
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 20 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 2 mogna bananer
  • 4 ägg
  • 1,5 dl havremjöl el. siktat dinkelmjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • smör
  • lönnsirap
  • färska eller frysta bär
Tillagningstid 20 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 2 mogna bananer
  • 4 ägg
  • 1,5 dl havremjöl el. siktat dinkelmjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • smör
  • lönnsirap
  • färska eller frysta bär
Votes: 3
Betyg: 3.33
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Mixa banan och ägg med en stavmixer. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Rör ner bananblandningen i mjölet och mixa till en jämn smet.
  2. Stek små pannkakor i smör, gärna i plättlagg eller i stekpanna, cirka 1-2 msk smet per pannkaka.
  3. Servera med lönnsirap och färska eller frysta bär.
  4. Tips Rör ner ½ tsk vaniljsocker i mjölblandningen för en lite sötare smak.