Annikas pastagratäng
Ett recept från en av våra användare som säger att den gör succé varje gång!
Votes: 1
Betyg: 4
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
Ingredienser
  • 175-200 g bacon eller sidfläsk
  • 1 st paprika
  • 1 st msk olja
  • Sås
  • 2 msk smör
  • 2 msk maizenamjöl
  • 3 dl laktosfri mjölk
  • Salt, svartpeppar och paprikapulver
  • 3 dl riven ost
  • 4 port glutenfri pasta
Portioner
Ingredienser
  • 175-200 g bacon eller sidfläsk
  • 1 st paprika
  • 1 st msk olja
  • Sås
  • 2 msk smör
  • 2 msk maizenamjöl
  • 3 dl laktosfri mjölk
  • Salt, svartpeppar och paprikapulver
  • 3 dl riven ost
  • 4 port glutenfri pasta
Votes: 1
Betyg: 4
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225º.
  2. Strimla bacon eller fläsk. Kärna ur och hacka paprikan.
  3. Koka pastan enligt instruktioner på paketet.
  4. Fräs bacon och paprika i en panna utan att det blir knaprigt.
  5. Blanda smör och maizenamjöl till såsen i en kastrull. Späd med mjölken och krydda med salt och peppar. Koka 5 minuter.
  6. Blanda den kokta pastan med 1 msk olja och slå den sen i en ugnsform. Slå över bacon och paprika.
  7. Rör ner 2 dl av osten i såsen och slå den över pastan. Strö resten av osten över och pudra lätt med paprikapulver.
  8. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. och servera gratängen nygräddad med en grönsallad eller kokt broccoli till.