Apelsinkyckling
fågel
fågel
Votes: 2
Betyg: 1
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 kycklingfiléer
  • smör
  • salt och peppar
  • 1 apelsin
  • 1 dl pinjenötter
  • 6 morötter
  • olivolja
  • 3 salladslökar gröna delen
  • 1 kruka dragon
  • 70 g babyspenat
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 4 kycklingfiléer
  • smör
  • salt och peppar
  • 1 apelsin
  • 1 dl pinjenötter
  • 6 morötter
  • olivolja
  • 3 salladslökar gröna delen
  • 1 kruka dragon
  • 70 g babyspenat
fågel
fågel
Votes: 2
Betyg: 1
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem i smör. Lägg dem i en ugnsäker form. Skölj och skiva apelsinen. Krama ur saften från apelsinskivorna över kycklingen och lägg dem sedan på kycklingen. Sätt in mitt i ugnen i ca 20 minuter, eller tills innertemperaturen på kycklingen är 72 grader.
  3. Rosta pinjenötterna i en torr het stekpanna. Skala och skär morötterna i stavar. Finhacka salladslöken. Stek morötterna i olivolja i ca 3-4 minuter. Tillsätt salladslöken och stek någon minut till. Ta av morötterna från spisen. Häll apelsinskyn från kycklingen över morötterna. Plocka av dragonbladen och blanda med morötterna. Vänd ner spenat och smaksätt salt och peppar.
  4. Skiva kycklingen och servera med spenat- och morotsalladen. Strö över pinjenötter.