Apelsinsallad med sting
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 15 min
Portioner
pers
Ingredienser
  • 2-3 apelsiner
  • 0,3 stk röd chili
  • 1 lime
  • 0,5 kruka mynta
  • 1 dl valnötter
  • smör
  • 1 msk råsocker
  • 1 dl naturell laktosfri kesella eller kvarg
  • 2 krm vaniljpulver
Tillagningstid 15 min
Portioner
pers
Ingredienser
  • 2-3 apelsiner
  • 0,3 stk röd chili
  • 1 lime
  • 0,5 kruka mynta
  • 1 dl valnötter
  • smör
  • 1 msk råsocker
  • 1 dl naturell laktosfri kesella eller kvarg
  • 2 krm vaniljpulver
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skär bort skalet och hinnorna (det vita) på apelsinerna. Skär dem i skivor. Bred ut apelsinerna på ett uppläggningsfat.
  2. Finhacka chili och mynta och strö över apelsinerna. Pressa även över saften från limen. Bryt sönder valnötterna i mindre bitar.
  3. Värm upp en stekpanna och tillsätt lite smör. Rosta valnötterna ca 1 minut på hög värme. Häll på råsocker och rör om hela tiden, så att nötterna inte bränns. Häll nötterna över apelsinerna direkt från pannan.
  4. Blanda kesella/kvarg med vaniljpulver och servera till salladen.