Asian style pesto med nudlar och räkor
Tillagningstid | 30 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
Pesto
- 1 kruka koriander
- 1 kruka mynta
- 1 tsk vitlöksolja
- 0,5 grön chili
- 1 lime rivet skal och saft
- 1 dl jordnötter rostade och saltade
- 2 dl Parmesan fint riven
- 1 dl olivolja
Serveras med
- 4 port breda risnudlar
- 200 g räkor skalade
- 1 påse salladsmix ca 70 g
- (2 avokado (om du klarar av det)
- 0,5 gurka
Tillbehör
- jordnötter grovt hackade
- koriander
- limeklyftor
Ingredienser
Pesto
Serveras med
Tillbehör
|
Instruktioner
- Kör alla ingredienserna till peston i en matberedare till en grön, väldoftande sås. Smaka av med salt och peppar och ställ svalt.
- Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen, och skölj dom i kallt vatten.
- Skölj och torka salladen. Skala och kärna ur avokadorna och skär dem i klyftor.
- Skala gurkan, dela den på längden, kärna ur den med en sked och skär i båtar.
- Blanda nudlarna med generöst med pesto och vänd försiktigt samman med sallad, gurka och räkor.
- Servera på ett stort fat eller i portionsskålar, toppa med jordnötter, färsk koriander och några limeklyftor att pressa över.