Asian style pesto med nudlar och räkor
Fisk
Fisk
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
Pesto
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka mynta
  • 1 tsk vitlöksolja
  • 0,5 grön chili
  • 1 lime rivet skal och saft
  • 1 dl jordnötter rostade och saltade
  • 2 dl Parmesan fint riven
  • 1 dl olivolja
Serveras med
  • 4 port breda risnudlar
  • 200 g räkor skalade
  • 1 påse salladsmix ca 70 g
  • (2 avokado (om du klarar av det)
  • 0,5 gurka
Tillbehör
  • jordnötter grovt hackade
  • koriander
  • limeklyftor
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
Pesto
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka mynta
  • 1 tsk vitlöksolja
  • 0,5 grön chili
  • 1 lime rivet skal och saft
  • 1 dl jordnötter rostade och saltade
  • 2 dl Parmesan fint riven
  • 1 dl olivolja
Serveras med
  • 4 port breda risnudlar
  • 200 g räkor skalade
  • 1 påse salladsmix ca 70 g
  • (2 avokado (om du klarar av det)
  • 0,5 gurka
Tillbehör
  • jordnötter grovt hackade
  • koriander
  • limeklyftor
Fisk
Fisk
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Kör alla ingredienserna till peston i en matberedare till en grön, väldoftande sås. Smaka av med salt och peppar och ställ svalt.
  2. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen, och skölj dom i kallt vatten.
  3. Skölj och torka salladen. Skala och kärna ur avokadorna och skär dem i klyftor.
  4. Skala gurkan, dela den på längden, kärna ur den med en sked och skär i båtar.
  5. Blanda nudlarna med generöst med pesto och vänd försiktigt samman med sallad, gurka och räkor.
  6. Servera på ett stort fat eller i portionsskålar, toppa med jordnötter, färsk koriander och några limeklyftor att pressa över.