Asiatisk sallad med biff och nudlar
Enkel och trevlig bjudrätt, bara att ställa direkt på bordet och låta gästerna ta för sig.
Tillagningstid | 40 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
Sallad
- 2 msk solroskärnor
- 2 msk sesamfrön
- 200 g risnudlar
- 1 kruka romansallad
- 1 morot
- 1 knippe rädisor
- 0,5 gurka
- 1 kruka koriander
- 3 salladslökar gröna delen
- 1 ask smörgåskrasse
- 1 ask alfalfagroddar
Biff
- 450 g entrecote eller nötinnanlår
- 2 tsk kinesisk femkrydda
- olivolja
Dressing
- 100 g inlagd ingefära
- 2 lime saften
- 1 msk fisksås
- 1 msk soja
- 1 msk sesamolja
- 0,5 röd chilifrukt
Till servering
- 1 lime klyftad
Ingredienser
Sallad
Biff
Dressing
Till servering
|
Instruktioner
- Rosta solroskärnor och sesamfrön i en torr stekpanna och lägg dem i en skål.
- Strimla köttet, gnid det med salt, peppar och femkrydda. Stek det hastigt i olivolja i pannan och lägg sedan över på en tallrik.
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Låt dem rinna av i ett durkslag och låt svalna.
- Dressingen: Finhacka ingefäran och blanda med limesaft, fisksås, soja och sesamolja. Strimla chilin fint och tillsätt den.
- Ansa romansallad och bryt bladen i mindre bitar, bred ut på ett stort fat. Bred ut nudlarna ovanpå. Skala moroten och hyvla den över nudlarna med potatisskalare. Dela rädisorna i halvor, grovhacka gurkan och hälften av korianderbladen,ansa och skiva salladslöken tunt, lägg allt ovanpå nudlarna.
- Klipp över krasse och strö på alfalfagroddarna. Lägg köttet på salladen. Strö över fröna och servera dressingen vid sidan om tillsammans med några limeklyftor.