Asiatisk sallad med biff och nudlar
Enkel och trevlig bjudrätt, bara att ställa direkt på bordet och låta gästerna ta för sig.
Asiatisk sallad med biff och nudlar
Enkel och trevlig bjudrätt, bara att ställa direkt på bordet och låta gästerna ta för sig.
Portioner
4port
Tillagningstid
40 min
Portioner
4port
Tillagningstid
40 min
Ingredienser
Sallad
  • 2msk solroskärnor
  • 2msk sesamfrön
  • 200g risnudlar
  • 1 kruka romansallad
  • 1 morot
  • 1 knippe rädisor
  • 0,5 gurka
  • 1 kruka koriander
  • 3 salladslökargröna delen
  • 1ask smörgåskrasse
  • 1ask alfalfagroddar
Biff
  • 450g entrecote eller nötinnanlår
  • 2tsk kinesisk femkrydda
  • olivolja
Dressing
  • 100g inlagd ingefära
  • 2 limesaften
  • 1msk fisksås
  • 1msk soja
  • 1msk sesamolja
  • 0,5 röd chilifrukt
Till servering
  • 1 limeklyftad
Instruktioner
  1. Rosta solroskärnor och sesamfrön i en torr stekpanna och lägg dem i en skål.
  2. Strimla köttet, gnid det med salt, peppar och femkrydda. Stek det hastigt i olivolja i pannan och lägg sedan över på en tallrik.
  3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Låt dem rinna av i ett durkslag och låt svalna.
  4. Dressingen: Finhacka ingefäran och blanda med limesaft, fisksås, soja och sesamolja. Strimla chilin fint och tillsätt den.
  5. Ansa romansallad och bryt bladen i mindre bitar, bred ut på ett stort fat. Bred ut nudlarna ovanpå. Skala moroten och hyvla den över nudlarna med potatisskalare. Dela rädisorna i halvor, grovhacka gurkan och hälften av korianderbladen,ansa och skiva salladslöken tunt, lägg allt ovanpå nudlarna.
  6. Klipp över krasse och strö på alfalfagroddarna. Lägg köttet på salladen. Strö över fröna och servera dressingen vid sidan om tillsammans med några limeklyftor.