Asiatiska fiskkakor
Tillagningstid | 40 min |
Portioner |
port
|
Ingredienser
Fiskkakor
- 600 g fiskfilé tex sej eller lax
- 2 tsk ingefära riven
- 0,5 dl mynta finhackad
- 1,5 tsk salt
- 1 lime rivet skal
- 2 msk rapsolja
Sås
- 0,5 - 1 röd chili
- 1,5 msk fisksås
- 1 msk råsocker
- 0,5 lime rivet skal
- 1 lime saften
- 2 msk rapsolja
- 1-2 msk mynta finhackad
Tillbehör
- 1 huvud isbergssallad
- färsk mynta
- färsk koriander
- jasminris
Ingredienser
Fiskkakor
Sås
Tillbehör
|
Instruktioner
- Skär fiskfiléerna i små bitar eller mixa dem snabbt till en finfördelad massa. Blanda i mynta, ingefära, salt, limeskal och ställ smeten kallt.
- Kärna ur och finhacka chilin. Blanda fisksås, socker, limeskal, limesaft, chili och rapsolja i en skål. Rör om tills sockret har löst upp sig blanda ner myntan.
- Forma fiskfärsen till 8 jämnstora biffar, ca 1 cm tjocka, eller flera små biffar. Hetta upp rapsolja i en stekpanna på strax under medelvärme. Stek biffarna ca 3 min på vardera sida, eller tills de är fint gyllene.
- Ta ett isbergssalladsblad och gör ett paket med fiskkaka, mynta och koriander inuti. Doppa i såsen.
- Tips Servera gärna med jasminris på sidan.