Asiatiska fiskkakor
Votes: 5
Betyg: 4
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
Fiskkakor
  • 600 g fiskfilé tex sej eller lax
  • 2 tsk ingefära riven
  • 0,5 dl mynta finhackad
  • 1,5 tsk salt
  • 1 lime rivet skal
  • 2 msk rapsolja
Sås
  • 0,5 - 1 röd chili
  • 1,5 msk fisksås
  • 1 msk råsocker
  • 0,5 lime rivet skal
  • 1 lime saften
  • 2 msk rapsolja
  • 1-2 msk mynta finhackad
Tillbehör
  • 1 huvud isbergssallad
  • färsk mynta
  • färsk koriander
  • jasminris
Tillagningstid 40 min
Portioner
port
Ingredienser
Fiskkakor
  • 600 g fiskfilé tex sej eller lax
  • 2 tsk ingefära riven
  • 0,5 dl mynta finhackad
  • 1,5 tsk salt
  • 1 lime rivet skal
  • 2 msk rapsolja
Sås
  • 0,5 - 1 röd chili
  • 1,5 msk fisksås
  • 1 msk råsocker
  • 0,5 lime rivet skal
  • 1 lime saften
  • 2 msk rapsolja
  • 1-2 msk mynta finhackad
Tillbehör
  • 1 huvud isbergssallad
  • färsk mynta
  • färsk koriander
  • jasminris
Votes: 5
Betyg: 4
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skär fiskfiléerna i små bitar eller mixa dem snabbt till en finfördelad massa. Blanda i mynta, ingefära, salt, limeskal och ställ smeten kallt.
  2. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda fisksås, socker, limeskal, limesaft, chili och rapsolja i en skål. Rör om tills sockret har löst upp sig blanda ner myntan.
  3. Forma fiskfärsen till 8 jämnstora biffar, ca 1 cm tjocka, eller flera små biffar. Hetta upp rapsolja i en stekpanna på strax under medelvärme. Stek biffarna ca 3 min på vardera sida, eller tills de är fint gyllene.
  4. Ta ett isbergssalladsblad och gör ett paket med fiskkaka, mynta och koriander inuti. Doppa i såsen.
  5. Tips Servera gärna med jasminris på sidan.