Asiatiska vårrullar
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 1 st morot
- 1 bit rättika 10 cm
- 0,5 st gurka
- 3 dl skalade räkor
- 10 st crispsalladsblad
- 1 st röd chilifrukt
- 1 kruka koriander eller mynta
- 3 st salladslökar gröna delen
- 3 msk sesamfrön
- 1 pkt risnudlar 250 g
- 12-16 st rispapper
Dippsås
- 1 cm färsk ingefära
- 1/4 st rös chilifrukt
- 0,5 dl japansk soja
- 1 msk sesamolja
- 1 tsk fisksås
- 0,5 st lime saften
- 1 msk råsocker
Ingredienser
Dippsås
|
Instruktioner
Dippsås
- Skala och riv ingefära i en liten skål och finhacka chilin. Blanda med soja, sesamolja, fisksås, limesaft och socker. Låt blandningen stå i kylskåpet medan du lagar vårrullarna.
Vårrullar
- Skala och skär morot, rättika och gurka i tunna stavar. Skala och skär räkorna i mindre bitar. Strimla crispsallad, chili, örter och salladslök.Rosta sesamfröna i torr stekpanna.
- Koka risnudlarna enligt anvisning på paketet. Skölj nudlarna i kallt vatten. Lägg upp alla ingredienser i små skålar. Doppa rispappren i sjudande vatten och lägg upp på en fuktig handduk.
- Fyll med ingredienser, toppa med sesamfrön och vik ihop till små rullar. Servera vårrullarna med dippsåsen.