Asiatiska vårrullar
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
portioner
Ingredienser
  • 1 st morot
  • 1 bit rättika 10 cm
  • 0,5 st gurka
  • 3 dl skalade räkor
  • 10 st crispsalladsblad
  • 1 st röd chilifrukt
  • 1 kruka koriander eller mynta
  • 3 st salladslökar gröna delen
  • 3 msk sesamfrön
  • 1 pkt risnudlar 250 g
  • 12-16 st rispapper
Dippsås
  • 1 cm färsk ingefära
  • 1/4 st rös chilifrukt
  • 0,5 dl japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tsk fisksås
  • 0,5 st lime saften
  • 1 msk råsocker
Portioner
portioner
Ingredienser
  • 1 st morot
  • 1 bit rättika 10 cm
  • 0,5 st gurka
  • 3 dl skalade räkor
  • 10 st crispsalladsblad
  • 1 st röd chilifrukt
  • 1 kruka koriander eller mynta
  • 3 st salladslökar gröna delen
  • 3 msk sesamfrön
  • 1 pkt risnudlar 250 g
  • 12-16 st rispapper
Dippsås
  • 1 cm färsk ingefära
  • 1/4 st rös chilifrukt
  • 0,5 dl japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tsk fisksås
  • 0,5 st lime saften
  • 1 msk råsocker
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
Dippsås
  1. Skala och riv ingefära i en liten skål och finhacka chilin. Blanda med soja, sesamolja, fisksås, limesaft och socker. Låt blandningen stå i kylskåpet medan du lagar vårrullarna.
Vårrullar
  1. Skala och skär morot, rättika och gurka i tunna stavar. Skala och skär räkorna i mindre bitar. Strimla crispsallad, chili, örter och salladslök.Rosta sesamfröna i torr stekpanna.
  2. Koka risnudlarna enligt anvisning på paketet. Skölj nudlarna i kallt vatten. Lägg upp alla ingredienser i små skålar. Doppa rispappren i sjudande vatten och lägg upp på en fuktig handduk.
  3. Fyll med ingredienser, toppa med sesamfrön och vik ihop till små rullar. Servera vårrullarna med dippsåsen.