Auberginelasange med tomat- och parmesan
Auberginelasange med tomat- och parmesan
Portioner
4port
Tillagningstid
50min
Portioner
4port
Tillagningstid
50min
Ingredienser
  • 1msk vitlöksolja
  • 5msk olivolja
  • 2burkar krossade tomaterá 400 g
  • 2msk tomatpuré
  • 2tsk oregano
  • 2tsk timjan
  • 4 aubergineskuren i 5 mm tjocka skivor
  • 85g Parmesanfärskriven
  • 200g riven hårdost
  • basilika
  • salt och peppar
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp vitlöksoljan och olivoljan i en kastrull. Häll i tomaterna och sjud i ca 8 minuter, rör om då och då. Rör i tomatpuré, oregano och timjan. Låt sjuda i ca 15 minuter.
  2. Värm en grillpanna mycket varm. Pensla auberginen med lite olja, stek sedan i pannan. Stek på hög värme tills auberginen är väl brynt och genomstekt , ca 5-7 minuter. Vänd dem efter halva tiden. Låt rinna av på hushållspapper och göra nästa omgång.
  3. När auberginen är färdigstekt, lägg några av dem i botten av en ugnsfast form, skeda sedan över tomatsåsen. Strö över parmesan, riven ost och basilikablad. Salta och peppra. Upprepa denna process med de återstående ingredienserna. Avsluta med ost.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills toppingen är gyllene. Servera med en sallad och ett gott bröd.