Auberginrullar med fetaoströra
Dessa rullar gör alltid succé, på buffén, som lunchrätt eller förrätt. Vegetarian eller inte - alla gillar dem. Valnötterna ger en härlig tugg-konsistens.
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 40 min
Portioner
Ingredienser
  • 2 stk stora auberginer
  • olivolja
  • 2 dl valnötter
  • 150 gr fetaost
  • 2 dl laktosfri keso
  • 1 dl laktosfri crème fraiche
  • 2 dl blandade hackade färska/frysta örter
  • lite riven ost
  • salt och svartpeppar
Tillagningstid 40 min
Portioner
Ingredienser
  • 2 stk stora auberginer
  • olivolja
  • 2 dl valnötter
  • 150 gr fetaost
  • 2 dl laktosfri keso
  • 1 dl laktosfri crème fraiche
  • 2 dl blandade hackade färska/frysta örter
  • lite riven ost
  • salt och svartpeppar
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skiva auberginen i ca 3-5 mm tunna skivor och lägg ut dem på en bakpappersklädd plåt. Pensla med lite olivolja och salta och peppra. Baka i ugnen tills de fått lite färg ca 15 min. Ta ut och svalna.
  2. Grovhacka valnötter och blanda med smulad fetoast, créme fraiche, keso och hackade kryddörter. Salta och peppra. Lägg en klick på varje aubergineskiva och rulla ihop och lägg dem i en form. Riv över lite ost och gratinera i ca 10 minuter på 220 grader.