Auberginrullar med fetaoströra
Dessa rullar gör alltid succé, på buffén, som lunchrätt eller förrätt. Vegetarian eller inte – alla gillar dem. Valnötterna ger en härlig tugg-konsistens.
Auberginrullar med fetaoströra
Dessa rullar gör alltid succé, på buffén, som lunchrätt eller förrätt. Vegetarian eller inte – alla gillar dem. Valnötterna ger en härlig tugg-konsistens.
Portioner
4
Tillagningstid
40min
Portioner
4
Tillagningstid
40min
Ingredienser
  • 2stk stora auberginer
  • olivolja
  • 2dl valnötter
  • 150gr fetaost
  • 2dl laktosfri keso
  • 1dl laktosfri crème fraiche
  • 2dl blandade hackade färska/frysta örter
  • lite riven ost
  • salt och svartpeppar
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skiva auberginen i ca 3-5 mm tunna skivor och lägg ut dem på en bakpappersklädd plåt. Pensla med lite olivolja och salta och peppra. Baka i ugnen tills de fått lite färg ca 15 min. Ta ut och svalna.
  2. Grovhacka valnötter och blanda med smulad fetoast, créme fraiche, keso och hackade kryddörter. Salta och peppra. Lägg en klick på varje aubergineskiva och rulla ihop och lägg dem i en form. Riv över lite ost och gratinera i ca 10 minuter på 220 grader.