Banankaka med valnötter
En nybakad och saftig banankaka kan vara någon av det godaste som finns!
Banankaka med valnötter
En nybakad och saftig banankaka kan vara någon av det godaste som finns!
Portioner
1kaka
Tillagningstid
90min
Portioner
1kaka
Tillagningstid
90min
Ingredienser
Banankaka
  • 150g smörrumsvarmt
  • 1dl muscovadosocker
  • 1dl socker
  • 2 äggstora
  • 200g rismjöl
  • 100g glutenfri mjölmix
  • 1tsk vaniljsocker
  • 1,5tsk bakpulver
  • 1stor banan
  • 75g valnötter
  • 50g mörk choklad
Glasyr
  • 1dl florsocker
  • 1 msk kaffekallt
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör, muscovadosocker och socker luftigt. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa mellan varje.
  3. Blanda ihop rismjöl, mjölmix, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten.
  4. Skär bananen i småbitar, grovhacka nötter och choklad. Vänd ner banan, valnötter och choklad i smeten.
  5. Häll smeten i en avlång brödform med bakplåtspapper i botten. Grädda kakan i nedre delaen av ugnen i ca 45-50 minuter. Låt svalna innan den vänds upp.
  6. Vispa ihop ingredienserna till glasyren. Glasera kakan och garnera gärna med några valnötter.