Banankaka med valnötter
En nybakad och saftig banankaka kan vara någon av det godaste som finns!
Banankaka med valnötter
En nybakad och saftig banankaka kan vara någon av det godaste som finns!
Recepttyp
Medlemsrecept
,
Recept
Måltid
Bakverk
Portioner
1
kaka
Tillagningstid
90
min
Portioner
1
kaka
Tillagningstid
90
min
Ingredienser
Banankaka
150
g
smör
rumsvarmt
1
dl
muscovadosocker
1
dl
socker
2
ägg
stora
200
g
rismjöl
100
g
glutenfri mjölmix
1
tsk
vaniljsocker
1,5
tsk
bakpulver
1
stor
banan
75
g
valnötter
50
g
mörk choklad
Glasyr
1
dl
florsocker
1
msk kaffe
kallt
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, muscovadosocker och socker luftigt. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa mellan varje.
Blanda ihop rismjöl, mjölmix, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten.
Skär bananen i småbitar, grovhacka nötter och choklad. Vänd ner banan, valnötter och choklad i smeten.
Häll smeten i en avlång brödform med bakplåtspapper i botten. Grädda kakan i nedre delaen av ugnen i ca 45-50 minuter. Låt svalna innan den vänds upp.
Vispa ihop ingredienserna till glasyren. Glasera kakan och garnera gärna med några valnötter.