Banankaka
Min mormors paradkaka, som väcker barn- domsminnen. Saftig och god med crunch av valnötter. Egentligen ska brunprickiga bananer användas, men det går lika bra med dem som är gula och mer FODMAP-vänliga.
Banankaka
Banankaka
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
kaka
Ingredienser
  • smör till formen
  • Glutenfritt ströbröd
  • 100 g smör
  • 2 bananer
  • 100 g valnötter
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 4 msk laktosfri grädde
  • 2 1/2 dl glutenfri fin mjölmix
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk salt
Portioner
kaka
Ingredienser
  • smör till formen
  • Glutenfritt ströbröd
  • 100 g smör
  • 2 bananer
  • 100 g valnötter
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 4 msk laktosfri grädde
  • 2 1/2 dl glutenfri fin mjölmix
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk salt
Banankaka
Banankaka
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en avlång bakform. Smält smöret. Mosa bananerna och hacka valnötterna grovt. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt bananer, smör, grädde och de torra ingredienserna. Blanda ordentligt. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter.
  2. Låt kakan svalna i formen ca 5 minuter innan den stjälps upp.