Bananpannkaka
Bananpannkaka
Bananpannkaka
Bananpannkaka
Portioner
4port
Tillagningstid
20min
Portioner
4port
Tillagningstid
20min
Ingredienser
  • 2 bananer
  • 4 ägg
  • 1,5dl havremjöl
  • 0,5tsk bakpulver
  • 1krm salt
  • smör
  • lönnsirap
  • färska eller frysta bär
Instruktioner
  1. Mixa banan och ägg med en stavmixer. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Rör ner bananblandningen i mjölet och mixa till en jämn smet.
  2. Stek små pannkakor i smör, gärna i plättlagg eller i stekpanna, cirka 1-2 msk smet per pannkaka. Servera med lönnsirap och färska eller frysta bär.
  3. Tips Rör ner 0,5 tsk vaniljsocker i mjölblandningen för en lite sötare smak.