Bananpannkaka
Bananpannkaka
Recepttyp
Medlemsrecept
,
Recept
Måltid
Dessert
,
Frukost/Mellanmål
Portioner
4
port
Tillagningstid
20
min
Portioner
4
port
Tillagningstid
20
min
Ingredienser
2
bananer
4
ägg
1,5
dl
havremjöl
0,5
tsk
bakpulver
1
krm
salt
smör
lönnsirap
färska eller frysta bär
Instruktioner
Mixa banan och ägg med en stavmixer. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Rör ner bananblandningen i mjölet och mixa till en jämn smet.
Stek små pannkakor i smör, gärna i plättlagg eller i stekpanna, cirka 1-2 msk smet per pannkaka. Servera med lönnsirap och färska eller frysta bär.
Tips Rör ner 0,5 tsk vaniljsocker i mjölblandningen för en lite sötare smak.