Bars
Instruktioner
- Grovhacka pumpafrön, torkade tranbär och jordgubbar/blåbär. Blanda med sirap, havregryn, chiafrön, vatten, ingefära och kanel. Eller kör alla ingredienser i en matberedare.
- Lägg ett bakplåtspapper i en form (21 x 21 cm) och bred ut smeten till ett jämt lager. Lägg en bit bakplåtspapper på toppen och tryck försiktigt så att smeten blir jämn och kompakt.
- Ställ formen i kylen i 1 timme. När den är kall, skär upp i lagom stora bitar. Linda in bitarna i smörpapper och förvara i kylen eller frysen.
- Barsen håller sig färska ca två veckor i kylskåp. I frysen håller de ca två månader.
- Om du vill ha bars som är lite fastare, mixa alla ingredienser i en matberedare, tillsätt två äggvitor, bred ut i formen och grädda i ugnen på 125 grader i 35–40 minuter. Men då är de inte längre veganska, förstås.