Bars
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
st
Ingredienser
  • 1,5 dl pumpakärnor
  • 1 dl torkade tranbär
  • 1 dl torkade jordgubbar eller blåbär
  • 2 msk lönnsirap
  • 2 dl havregryn
  • 3 msk chiafrön
  • 1-2 msk vatten
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 0,5 tsk malen kanel
Portioner
st
Ingredienser
  • 1,5 dl pumpakärnor
  • 1 dl torkade tranbär
  • 1 dl torkade jordgubbar eller blåbär
  • 2 msk lönnsirap
  • 2 dl havregryn
  • 3 msk chiafrön
  • 1-2 msk vatten
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 0,5 tsk malen kanel
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Grovhacka pumpafrön, torkade tranbär och jordgubbar/blåbär. Blanda med sirap, havregryn, chiafrön, vatten, ingefära och kanel. Eller kör alla ingredienser i en matberedare.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en form (21 x 21 cm) och bred ut smeten till ett jämt lager. Lägg en bit bakplåtspapper på toppen och tryck försiktigt så att smeten blir jämn och kompakt.
  3. Ställ formen i kylen i 1 timme. När den är kall, skär upp i lagom stora bitar. Linda in bitarna i smörpapper och förvara i kylen eller frysen.
  4. Barsen håller sig färska ca två veckor i kylskåp. I frysen håller de ca två månader.
  5. Om du vill ha bars som är lite fastare, mixa alla ingredienser i en matberedare, tillsätt två äggvitor, bred ut i formen och grädda i ugnen på 125 grader i 35–40 minuter. Men då är de inte längre veganska, förstås.