Biff med ugnspotatis och ratatouillesallad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fram köttet så det hinner blir rumsvarmt.
- Skrubba potatisen och skär i smala klyftor. Vänd dem i olivolja, salt och peppar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Baka tills de är mjuka och gyllene i ugnen ca 30-35 minuter.
- Skölj aubergine, zucchini och paprika. Skär auberginen i tunna skivor, placera dem i en sil och strö över lite salt. Låt auberginen dra i 10-15 minuter. Skär zucchinin i tunna skivor och paprikan i strimlor. Skölj av saltet från auberginen och torka torr. Vänd dem i lite olivolja och stek dem gyllene i en stekpanna. Tillsätt zucchini och paprika och stek allt tills de är mjuka. Ringla över lite citronsaft, vitlöksolja. Salta, peppra och låt svalna något.
- Plocka salladen och skölj av. Riv den i mindre bitar och lägg på ett fat. Lägg på grillade grönsaker och strö över gräslök. Salta och peppra köttet. Stek biffen med smör och lite olja i en het panna 2-3 minuter på varje sida.
- Servera ugnspotatisen med biffar och ratatouillesallad.