Biscotti med rosmarin och choklad
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 80 min
Portioner
st
Ingredienser
  • 100 g hel sötmandel
  • 100 g 70% mörk choklad
  • 2 kvistar rosmarin
  • 2 dl havremjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl råsocker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 1 äggula
Tillagningstid 80 min
Portioner
st
Ingredienser
  • 100 g hel sötmandel
  • 100 g 70% mörk choklad
  • 2 kvistar rosmarin
  • 2 dl havremjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl råsocker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 1 äggula
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka mandel och choklad grovt. Finhacka rosmarin. Blanda mandel, choklad och rosmarin med mjöl, socker och bakpulver. Rör ner äggen och knåda ihop till en deg.
  3. Rulla degen till en boll och dela den i 3 delar. Rulla delarna till rullar som du lägger på en bakpappersklädd plåt och plattar ut. Pensla med äggula. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter, tills de fått gyllene färg och är genomgräddade.
  4. Sänk värmen till 125 grader. Skär skorporna medan de fortfarande är varma i sneda bitar, ca 2 cm breda. Lägg dem med ena snittytan upp på plåten. Rosta skorporna i ugnen ca 30-40 minuter, tills de är helt torra.