Blodapelsinkompott med kanelkräm
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 3-4 blodapelsiner
  • 2 msk råsocker
  • 2 dl laktosfri crème fraiche
  • 2 tsk kanel
  • 0,5 tsk vaniljsocker
Tillagningstid 30 min
Portioner
port
Ingredienser
  • 3-4 blodapelsiner
  • 2 msk råsocker
  • 2 dl laktosfri crème fraiche
  • 2 tsk kanel
  • 0,5 tsk vaniljsocker
Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Skala och skär ut filéer av blodapelsinerna. Krama ur juicen från innanmätet. Koka upp apelsinjuicen. Tillsätt socker och koka ca 5 min på svag värme. Om det känns för tjockt tillsätt lite vatten.
  2. Lägg i blodapelsinerna, rör försiktigt om. Rör samman crème fraiche, kanel och vaniljsocker till en kräm.
  3. Lägg upp krämen i små glas, toppa med blodapelsinkompott. Garnera gärna med en kvist citronmeliss.