Brownies
Favoritkakan som går att variera i det oändliga. Det här är ett bra grundrecept som jag har valt att smaksätta med valnötter men som går att smaksätta precis som du vill.
brownies
brownies
Votes: 4
Betyg: 4.25
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Portioner
bitar
Ingredienser
  • 50 g smör
  • 250 g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 100 g valnötter
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl glutenfri fin mjölmix
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk salt
Portioner
bitar
Ingredienser
  • 50 g smör
  • 250 g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 100 g valnötter
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl glutenfri fin mjölmix
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk salt
brownies
brownies
Votes: 4
Betyg: 4.25
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Bryt chokladen i bitar och rör ner den i smöret. Ta bort kastrullen från värmen när chokladen är så gott som smält. Vispa ihop ägg och socker. Hacka valnötterna. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner i äggblandningen. Tillsätt choklad- och smör- smeten. Rör om tills allt är blandat. Häll smeten i en form, 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda ca 20 minuter, beroende på om du vill ha den mer eller mindre kladdig i mitten.
  2. Låt kakan svalna och skär i önskade bitar. Servera med vispad grädde och bär.