Caesarsallad à la Jeanette
Lunchsallad som även är bra att ta med som matlåda. Vänta då med att hälla över dressingen tills du ska äta.
Portioner |
|
Ingredienser
Dressing
- 1 ägg
- 1/2 dl riven parmesanost
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 sardellfiléer
- salt och svartpeppar
- 1 tsk dijonsenap
- 1 dl olivolja
Sallad
- 4 kycklingfiléer
- salt och svartpeppar valfri olja
- 4 skivor glutenfritt bröd
- 1 huvud romansallat
- 1 påse babyspenat 70 g
- 1 paket bacon ,125 g
- valfri olja
Ingredienser
Dressing
Sallad
|
Instruktioner
- Dressing: Koka ägget 2–3 minuter. Skala det och lägg tillsammans med parmesan, vinäger, sardeller och senap i en skål. Mixa dressingen slät med en stavmixer. Tillsätt oljan, först droppvis och därefter i en tunn stråle, och smaka av med salt och peppar.
- Salta och peppra kycklingfiléerna. Stek dem i lite olja ca 8 minuter på vardera sidan. Skär bort kanterna på brödet och tärna det. Stek i lite olja i en stekpanna tills krutongerna blir gyllenbruna.
- Strimla och knaperstek baconet. Skölj romansallad och spenat och riv i mindre bitar. Skär kycklingfiléerna i skivor. Lägg upp salladsbladen på ett stort fat. Toppa med kyckling, strimlat bacon, krutonger och dressing.