caesarsallad
Caesarsallad à la Jeanette
Lunchsallad som även är bra att ta med som matlåda. Vänta då med att hälla över dressingen tills du ska äta.
caesarsallad
Caesarsallad à la Jeanette
Lunchsallad som även är bra att ta med som matlåda. Vänta då med att hälla över dressingen tills du ska äta.
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
Dressing
  • 1 ägg
  • 1/2dl riven parmesanost
  • 1msk vitvinsvinäger
  • 2 sardellfiléer
  • salt och svartpeppar
  • 1tsk dijonsenap
  • 1dl olivolja
Sallad
  • 4 kycklingfiléer
  • salt och svartpeppar valfri olja
  • 4skivor glutenfritt bröd
  • 1 huvud romansallat
  • 1 påse babyspenat70 g
  • 1 paket bacon,125 g
  • valfri olja
Instruktioner
  1. Dressing: Koka ägget 2–3 minuter. Skala det och lägg tillsammans med parmesan, vinäger, sardeller och senap i en skål. Mixa dressingen slät med en stavmixer. Tillsätt oljan, först droppvis och därefter i en tunn stråle, och smaka av med salt och peppar.
  2. Salta och peppra kycklingfiléerna. Stek dem i lite olja ca 8 minuter på vardera sidan. Skär bort kanterna på brödet och tärna det. Stek i lite olja i en stekpanna tills krutongerna blir gyllenbruna.
  3. Strimla och knaperstek baconet. Skölj romansallad och spenat och riv i mindre bitar. Skär kycklingfiléerna i skivor. Lägg upp salladsbladen på ett stort fat. Toppa med kyckling, strimlat bacon, krutonger och dressing.