Caesarsallad
Caesarsallad
Portioner
4port
Tillagningstid
50min
Portioner
4port
Tillagningstid
50min
Ingredienser
  • 4 kycklingfiléer
  • 0,5tsk dragontorkad
  • 0,5tsk timjantorkad
  • 0,5tsk rosmarintorkad
  • 0,5tsk oreganotorkad
  • 0,5tsk paprikapulver
  • salt och peppar
  • rapsolja
  • 1pkt baconskuren i bitar
  • 1 romansalladgrovt skuren
  • 0,5påse blandsallad
  • 16 romanticatomaterklyftade
  • olivolja
Krutonger
  • 4skivor glutenfritt formbrödeller dinkelbröd
  • olivolja
  • Flingsalt
Dressing
  • 2dl parmesanostriven
  • 2,5 laktosfri crème fraiche
  • 8 sardellfiléerfinhackade
  • 1tsk vitlöksolja
  • 3msk olivolja
  • 1msk citronsaft
  • salt och peppar
Topping
  • sardellfiléer
  • parmesanost
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torkade örter med paprikapulver, salt och peppar. Krydda kycklingen med örtblandningen. Stek i rapsolja tills kycklingen fått fin färg. Lägg i en ugnsfast form med bakplåtspapper och kör färdigt i ugnen. Kycklingen ska bli ca 73 grader i innertemperatur. Låt kycklingen vila en stund och skär sedan upp den i skivor.
  2. Skär brödskivorna i lagom stora kuber och lägg i en ugnsfast form med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö över flingsalt. Rör om. Kör eventuellt krutongerna tillsammans med kycklingen eller separat i ugnen, tills de har blivit så krispiga du vill ha dem.
  3. Stek bacon krispigt och låt rinna av på en bit hushållspapper.
  4. Blanda alla ingredienser till dressingen, smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda romansallad, blandsallad, tomater och olivolja i en stor skål. Blanda ner bacon och kyckling. Rör ner hälften av dressingen och rör om tills den har fördelats jämnt i salladen.
  6. Lägg upp salladen på ett serveringsfat. Klicka ut resten av dressingen på salladen och strö över krutongerna. Toppa gärna med lite extra hela sardellfiléer och skivor av parmesanost.